Wednesday, 11 December 2013

KHIDMAT BANTU ICT SK TEBUK PANCHUR


Program PaKaR Daerah pada tahun 2013 seterusnya diadakan di  Sekolah Kebangsaan Tebuk Panchur yang telah dijalankan pada 31 jan 2013.  Seramai 5 orang Juruteknik Komputer PKG Daerah Kerian serta  seorang Juruteknik Komputer Sekolah  telah terlibat . Dalam program ini, pihak PKG yang diwakili oleh Juruteknik Komputer telah membantu dalam pemeriksaan 13 buah komputer di Makmal Sekolah.

 Program yang bermula pada pukul 9.00 pagi dimulakan dengan membuka 'on' semua komputer di dalam makmal tersebut. kemudian, pemeriksaan lanjut di lakukan bagi mengenal pasti masalah kerosakan yang dihadapi. Setelah pemeriksaan dilakukan,didapati 5 buah komputer daripada 13 buah mengalami masalah pada motherboard.

Kerosakan tersebut telah dimaklumkan kepada pihak sekolah dan aduan akan dibuat melalui STS bagi membuat penyelenggaraan.

Semoga dengan bantuan yang diberikan oleh pihak PKG, sedikit sebanyak dapat membantu pihak sekolah merencanakan program dan menjayakan P&P di sekolah yang melibatkan penggunaan ICT.

Teknologi Untuk Pendidikan Bestari

0 comments:

Post a Comment